Babakellékek evéshez

Cumisüveg tápszernek- 2db (250 ml, 120 ml)

Jó esetben csak a baba 8 hónapos kora körül lesz rá szükséged, amikor már nem szoptatsz. De akkor se keseredj el, ha hamarabb kell neki tápszert adnod. A mai tápszerek már rendkívül jók.

Cumisüveg teának

Ha van elég tejcsid, akkor kezdetben ez teljes mértékben fedezi a baba folyadékszükségletét, úgyhogy tea sem kell neki.

Babamérleg

Erre elsősorban azért van szükség, mert ha szoptatsz, akkor jó tudni, hogy mennyit eszik a babád. Ezt úgy tudhatod meg, hogy evés előtt és evés után is megméred és a különbség a tejcsi 🙂

Szakállka– 3db

Nagyobb korban praktikusabb a műanyag előke.

Chicco hideg sterilizáló folyadék

Ez nagyon praktikus, mert csak hideg vízbe kell önteni egy kicsit és ebben áztatni a cumisüveget. Semmilyen más sterilizáló szerkentyű nem szükséges.

Játszócumi

Szerintem egyébként, ha nem muszáj, akkor ne szoktasd rá a cumira a babádat. Tévhit az, hogy akkor az ujját fogja szopni. Nekem a kisfiam nagyon cumis volt, viszont a kislányomnak sosem volt cumija és az ujját sem szopta! A mai napig van egy kicsi pillangója, amihez ha odabújik, megnyugszik. Sokkal többet gügyögött és ugyanúgy elvolt napközben mint cumis társai. Nem megoldás az, ha cumit teszünk a szájába, mert sír. Azért sír, mert valami baja van. Vagy éhes, vagy álmos, vagy tele a pelusa, vagy melege van, vagy fázik stb…Keresd meg az okát, amiért sír és ne cumival próbáld megoldani a helyzetet! De ha már rászoktatod a cumira, akkor legalább ne vegyél neki négyet-ötöt, hanem maximum kettőt, így könnyebben le fogod tudni róla szoktatni. Mert akinek sok van, attól hiába veszel el egyet később, mindig van másik.

Üveg- és cumimosó kefe